لابراتوار علوم

وب نوشت ‌های دانش آموز سال دوم تجربی

لابراتوار علوم

وب نوشت ‌های دانش آموز سال دوم تجربی

در یخچال های قطب جنوب علائم عقب نشینی ظاهر شده است

 

یخچال های طبیعی شبه جزیره قطب جنوب به سرعت در حال کوچک شدن هستند. این شبه جزیره ناحیه کوچکی در قاره قطب جنوب به طول 1931 کیلومتر است که در جهت شمال، به سوی آمریکای جنوبی کشیده شده است.مطالعه دقیقی که جزئیات آن در شماره جاری مجله "ساینس" چاپ شده است نشان می دهد که تقریبا 90 درصد این توده های یخی، که از کوه ها تا لبه اقیانوس کشیده شده اند، در حال آب رفتن هستند.این مطالعه توسط موسسه بریتانیایی "مطالعات قطب جنوب" و سازمان مطالعات زمین شناسی آمریکا انجام شده است.اما نویسندگان این مقاله تاکید می کنند که ذوب گسترده یخ ها می تواند ناشی از عوامل پیچیده مختلفی باشد.آنها می گویند بالا رفتن دمای هوا یک عامل مهم به نظر می رسد، با این حال تصویری جامع از رویدادها احتمالا تنها به پدیده گرمتر شدن زمین محدود نیست و از آن فراتر خواهد رفت.دکتر دیوید وان از موسسه بریتانیایی "مطالعات قطب جنوب" (Bas) گفت: "تصویر کلی حاکی از عقب نشینی یخچال ها به نوعی است که به افزایش دمای هوا به عنوان مهمترین عامل اشاره دارد؛ ما می توانیم این عقب نشینی را به افزایش دمای مشاهده شده در ایستگاه های هواشناسی در طول شبه جزیره قطب جنوب پیوند دهیم."وی افزود: "اما آنها (کوچک شدن یخ ها و افزایش دما) کاملا با هم جفت و جور نمی شوند؛ به نظر می رسد عوامل دیگری هم وجود داشته باشد که احتمالا با تغییر جریانات و درجه حرارت اقیانوسی مربوط است."این مطالعه به روی 244 یخچال آبی (دریایی) که عمدتا در کرانه غربی شبه جزیره قرار دارند انجام شد.اینها جریان های مستقل یخی نسبتا کوچکی هستند که از ارتفاع تقریبا دو هزار متری به دریا سرازیر می شوند. دماغه آنها یا خرد می شود و به دریا می ریزد یا می شکند و به صورت یک قطعه یخ در اقیانوس شناور می شود.این دو تیم از بیش از دو هزار عکس هوایی که قدمت آنها گاه به سال 1940 برمی گردد و همچنین عکس هایی از بیش از 100 ماهواره که در چهار دهه اخیر تهیه شده، برای ارزیابی تغییر موقعیت دماغه یخچال ها در طول زمان استفاده کرده اند.الیسون کوک از موسسه مطالعات قطب جنوب، که این تحقیقات را هدایت کرده است، گفت: "این نخستین مطالعه جامع درباره یخچال های آبی در شبه جزیره قطب جنوب است."

نظرات 5 + ارسال نظر
خاطره یکشنبه 20 آذر‌ماه سال 1384 ساعت 08:17 ق.ظ http://khaterehkh.blogsky.com

با این مطلب و مطلب قبلی....احتمالا چیزی به پایان زمان نمونده! همچین بد هم نیست!!!

محبوبه یکشنبه 20 آذر‌ماه سال 1384 ساعت 04:41 ب.ظ http://tizhoosh.blogfa.com

سلام.ببخشید..من خیلی سرم شلوغه..اصلا وقت نمی کنم مطالب وبت رو بخونم.ایشالله سر فرصت
در مورد ماجراهه ..چیز مهمی نیست..خودتو ناراحت نکن!!!
به زهره هم ارادت مارو برسون.

الهام د یکشنبه 20 آذر‌ماه سال 1384 ساعت 09:26 ب.ظ http://brightsunflower.blogsky.com

سلام خانم -
خسته نباشید با تهیه اینهمه مطلب علمی! با این اوصاف دارم به افزایش قطر خورشید هم فکر می کنم و علتهای دیگه بالا رفتن دمای هوا !
پس یعنی احتمال سیل بیشتره یا کم آبی؟
جالب بود!

مازیار یکشنبه 20 آذر‌ماه سال 1384 ساعت 11:04 ب.ظ http://future2010.blogsky.com

سلام حاجیه گلم ...
خوبی .
مثل همیشه مفید بود .
موفق باشی.
منتظرت هستم گلم

javad یکشنبه 20 آذر‌ماه سال 1384 ساعت 11:50 ب.ظ http://www.zendegieman.blogsky.com

salam az inke hanoz javab soaleto nadadam mazerat akhe vaght nashod vali kheili dost darma befahmam chejor adami hasti ... 09173006285 shomare mane age emkanesh hast ba man tamas begir .... dar zemn motmaen bash javab soaletam midam ....Bye felan

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد