هزینه های سرسام آور دندانپزشکی

سلام دوستان عزیز ... حالتون خوبه ؟ گفتم که بهتره امروز درباره علم دندانپزشکی بنویسم چون رشته ی مورد علاقه من  دندانپزشکی هست. و از بچگی عاشق این رشته بودم و الان هم در حال تلاش برای رسیدن به این رشته هستم . البته این مطلب بیشتر به بررسی هزینه های سرسام آور دنداپزشکی پرداخته . معمولا همه ما ایرانی ها یا شایدم همه مردم جهان دلمون نمی یاد پول برای دنداپشکی خرج کنیم و  همیشه صبر می کنیم تا دندونمون خراب بشه بعد بریم بکشیمش ! امیدوارم روزی دنداپزشک ماهر و خوبی  بشم تا دندونای همتونو مجانی درست کنم تا دیگه مجبور نشین از سر بی پولی دندونتونو از دست بدین !

 

 

سرگردانی بحث تعرفه های پزشکی وقتی به مطبهای دندانپزشکی می رسد ، سیر صعودی طی می کند تا آنجا که بیش از 80 درصد ایرانیان مجبور می شوند فقط هنگام درد به دندانپزشک مراجعه کنند. هرچند رئیس هیات مدیره انجمن دندانپزشکی معتقد است ، این قضیه فقط به مسایل اقتصادی مربوط نیست اما نبود پوشش بیمه ای در ارائه این خدمات ، محدودیت و ارائه ضعیف خدمات دندانپزشکی در بخش دولتی ، ناهماهنگی در تعرفه ها و نبودن نظارت در این خصوص مشکلات اقتصادی را در ذهن متصور می کند. براساس آخرین نتایج تحقیقات وزارت بهداشت ، خدمات دندانپزشکی گرانترین خدمات منجر به بهبود در بخش خصوصی است که میانگین هزینه انجام شده برای دریافت خدمات سرپایی به ازای یک بار مراجعه به دندانپزشک ، با نتیجه بهبود 8489 تومان است.سهم خدمات دندانپزشکی در تعرفه های خدمات پزشکی اعلام شده از سال 84 ، ضریب 1000 ریال است ، اما مراجعه به چند مطب دندانپزشکی درخصوص دریافت یک نوع از این خدمات ، تفاوت تعرفه ها را نشان می دهد.

 

بیمه ؛ درد یا درمان

 

هم اکنون تنها خدماتی که از سوی سازمان های بیمه گر در زمینه دندانپزشکی به مردم ارائه می شود ، مربوط به هزینه کشیدن دندان و معاینه است که موجب شده مردم کشیدن دندان های خود را به مداوا ترجیح دهند.دکتر محمد شیرازی ، کارشناس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت ، ادامه می دهد: اگر سازمان های بیمه گر خدمات درمانی مربوط به هزینه های دندانپزشکی را بیشتر پوشش دهند ، باعث ایجاد تغییر فرهنگ بهداشت دهان و دندان در میان مردم می شود چرا که وجود این خدمات باعث جلب توجه مردم به بهداشت دهان و دندان می شود اما با پیگیری های چندین ساله وزارت بهداشت برای تحت پوشش قرار گرفتن این خدمات هنوز نتیجه ای حاصل نشده است.وی معتقد است : پوشش بیمه ای از سوی سازمان های بیمه گر باعث یکسان سازی هزینه های مربوط به درمان بیماری های دهان و دندان می شود ، همچنین میزان این هزینه ها به گونه ای خواهد شد که مردم بتوانند با توجه به وضعیت اقتصادی خود به دندانپزشکی مراجعه کنند.

 

راهکار؛ آموزش و فرهنگ سازی

 

دکتر علی یزدانی ، رئیس هیات مدیره انجمن دندانپزشکی ایران ، اساسی ترین گام برای رفع مشکلات دهان و دندان مردم را ارتقای سطح فرهنگ بهداشت از سنین قبل از دبستان به وسیله خانواده ها و مدرسه می داند و می گوید: دادن یارانه برای درمان ، کار صحیحی نیست و ضروری است بودجه این یارانه صرف آموزش و فرهنگ سازی شود. یزدانی با تاکید بر این که ترمیم دندان ها هزینه سنگینی برای خانواده ها و بار مالی فراوانی برای دولت دارد ، یادآور شد: اگر روز اول مدرسه در کنار لوازم التحریر ، به هر دانش آموز یک مسواک و خمیردندان بدهند و طرز صحیح استفاده از آن به صورت تصویری آموزش داده شود ، می توان طی چند سال آینده به میزان قابل توجهی پوسیدگی دندان افراد را کاهش داد که نتایج موفقیت آمیز این طرح در کشورهای پیشرفته مشاهده شده است.وی ادامه می دهد: متاسفانه تعداد کسانی که ادعا می کنند ، دندان های خود را به طور مرتب می شویند ، بسیار زیاد است ولی تعداد کسانی که دندان خود را صحیح می شویند ، بسیار کم است. به عقیده وی ، بسیاری از پوسیدگی های دندان و ناراحتی های لثه (خونریزی لثه) در مراحل اولیه با رعایت بهداشت ، از قبیل استفاده از مسواک و نخ دندان برطرف می شود.