شکلات ممکن است به کاهش بیماری های قلبی کمک کند

 

شکلات

دانشوران به شواهد گسترده تری در این مورد که شکلات ممکن است خطر بیماری های جدی قلبی را کاهش دهد، دست یافته اند.به گفته آنها، خوردن کمی شکلات در روز می تواند سخت شدن و تنگ شدن شریان ها را در افراد سیگاری به تعویق بیاندازد.کشیدن سیگار یه سلول های دیواره شریان ها و همچنین پلاکت ها که وظیفه انعقاد خود را به عهده دارند، آسیب می رساند.این تحقیق توسط دانشگاه زوریخ انجام شده است. محققین بیمارستان این دانشگاه، تاثیر شکلات تیره (با 74 درصد کاکائو) و شکلات سفید را بر روانی گردش خون در شریان های 20 مرد سیگاری مقایسه کردند. این افراد 40 گرم شکلات خوردند اما قبل از آن از آنها خواسته شده بود به مدت 24 ساعت از خوردن مواد غذایی مثل پیاز، سیب، کلم و مواد کاکائو دار پرهیز کنند.بعد از دو ساعت مشخص شد که شکلات تیره به میزان قابل توجهی جریان خون در شریان ها را تسهیل می کند و این تاثیر به مدت هشت ساعت ادامه دارد.نمونه های خون این افراد نیز نشان می داد که شکلات فعالیت های پلاکت ها را تقریبا نصف می کند.میزان آنتی اکسیدان نیز پس از دو ساعت درحد زیادی افزایش یافت.ولی شکلات سفید تاثیری بر سلول های دیواره شریان ها، پلاکت ها و سطح آنتی اکسیدان نمی گذارد.دانشوران معتقدند که عامل اصلی وجود مقدار زیاد آنتی اکسیدان در شکلات تیره، درصد بالای کاکائواست. میزان آنتی اکسیدان در هرگرم شکلات، از سایر خوراکی ها و نوشیدنی ها، مانند شراب قرمزو چای سبزکه دارای مواد دیگری هستند بیشتر است.