چرا گوشت قرمز سرطانزاست؟

 

محققان می گویند علت تاثیر مصرف گوشت قرمز در افزایش سرطان را دریافته اند. به گزارش BBC محققان مرکز تغذیه Dunn یک رژیم غذایی حاوی گوشت قرمز را با رژیم گیاهخواری مقایسه کردند و در یافتند رژیم گوشت قرمز با سطوح بیشترصدمه به DNA مرتبط است. مطالعات پیشین نیز نشان داده است احتمال ابتلا به سرطان روده در افرادی که مرتب گوشت می خورند افزایش می یابد. هرساله حدود 17هزار نفر در اثر این بیماری جان خود را ازدست می دهند. سال گذشته این مرکز گزارشی را منتشر کرد مبنی بر اینکه احتمال ابتلا به سرطان روده در کسانی که بیش از دو وعده در روز گوشت قرمز می خورند چند برابر آن در افرادی است که مصرف گوشت قرمز آنها کمتر از یک وعده در هفته است. این گروه تحقیقاتی در آخرین تحقیق خود ، لایه سلولی کولون داوطلبان سالم را که رژیم های غذایی متفاوتی داشتند ، مورد آزمایش قرار دادند و میزان یالای صدمات DNA را در سلولهای گرفته شده از افرادی که گوشت قرمز می خوردند یافتند. همچنین مطالعه انجام شده بوسیله گروه تحقیقاتی دانشگاه پیشنهاد می کند علت این امر می تواند حضور موادی بنام ترکیبات N – نیتروز است که پس از خوردن گوشت قرمز در روده بزرگ تشکیل می شوند. بر اساس مطالعات فوق این ترکیبات با DNA سلولی ترکیب می شوند و درآن تغییراتی را ایجاد می کنند بطوریکه صدمات بیشتر یا جهش هایی را متحمل می شود که احتمال سرطان را افزایش می دهد. به گفته سرپرست این تحقیق پرفسور دیوید شاکر یافته های فوق این امکان را فراهم کرده که بتوانیم مصرف گوشت قرمز را با افزایش ابتلا به سرطان روده مرتبط سازیم و شاید به یافتن یک تست تشخیصی مفید برای کشف بیماری در مراحل اولیه کمک کند.