لابراتوار علوم

وب نوشت ‌های دانش آموز سال دوم تجربی

لابراتوار علوم

وب نوشت ‌های دانش آموز سال دوم تجربی

غذای شیرین با پیوند مصنوعی

 

با روند رو به رشد زندگی شهرنشینی کم کم همه ما به محصولات فراوری شده بیش از پیش عادت می کنیم. شاید تا چند سال دیگر از مرباها و ربها و ترشی های مادربزرگ ها در خانه هایمان اثری نباشد. این زندگی شهرنشینی برای خودش منبع مکافات شدیدی است از قبیل چاقی که یک راه مبارزه با آن استفاده از مواد غذایی رژیمی است. با افزایش جمعیت ، کم کم مزرعه های چغندر و نیشکر هم جوابگوی کارخانه های شیرینی سازی ، نوشابه و شکلات نخواهند بود.شاید به همین دلیل است که بتازگی روی بسیاری از تنقلات ، اسامی عجیب و غریبی را به عنوان مواد افزودنی مجاز می بینیم و گلوکز و ساکاروز دیگر جای خود را به شیرین کننده های سنتزی می دهند. این گزارش نگاهی به همین دست ساخته های شیرین بشر دارد.از میان افزودنی های مجازی که هر روز روی محصولات غذایی کارخانه ای می بینیم نام ساخارین خیلی جلب توجه می کند، اما شاید ندانید اولین بار این ماده چطور کشف شد و چطور به جمع افزودنی های مجاز پیوست.ساخارین سال 1879میلادی به وسیله کنستانتین فالبرگ ، دانش آموخته ای از دانشگاه جان هاپکینز کشف شد. این کشف ضمن تحقیق بر سنتز مشتقات تولوئن به وقوع پیوست.به این ترتیب که او زمان خوردن ناهارش حس کرد نان بیش از حد شیرین شده است و آن را به ماده شیمیایی ای نسبت داد که با دستانش تماس یافته بود، چرا که او دستهای خود را هنوز نشسته بود.فالبرگ این ترکیب را ساخارین نامید. بزودی پتانسیل این ماده به عنوان شیرین کننده در صنایع آبنبات سازی و شیرینی پزی شناسایی و به این ترتیب عصر شیرین کننده های بدون کالری آغاز شد.مهندس ملیحه والی ، دانشجوی رشته صنایع غذایی می گوید: ساخارین 300مرتبه شیرین تر از ساکاروز است و ساکاروز پس مزه مختصر تلخی نیز دارد. جذب آن از دستگاه گوارش به کندی صورت می گیرد، اما از طریق ادرار بسرعت دفع می شود که قسمت اعظم آن به صورت ترشح توسط توبول های کلیوی است.ساخارین چه در انسان و چه در حیوانات، متابولیسم مشخص و آشکاری ندارد گرچه به نظر می رسد ساخارین برای افراد دیابتیک و آنها که به وزنشان توجه دارند، ایده ال و بسیار مناسب باشد، اما از زمان ورود آن به بازار در سال 1901میلادی ، میزان اطمینان و سلامت آن بارها و بارها مورد سوال قرار گرفته است. ادامه مطلب ...

نظرات 11 + ارسال نظر
آزیتا شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 01:35 ق.ظ http://azi.blogsky.com

سلام
پاییز برگ ریزان آپ شد...

تامی شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 02:17 ق.ظ http://barname.blogsky.com

سلام
خیلی ممنون که اومدین
این امتحانات هم دردسر شده شده دیگه
شما هم تو امتحاناتون موفق باشید

علی و آزاده شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 02:40 ق.ظ http://aliazi.blogsky.com

salam doost azizam vaghan jaleb bood in matlabet
movafgah bashi

الهام د شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 05:00 ق.ظ http://brightsunflower.blogsky.com

سلام سلام! خوشحالم که امتحاناتتون تمام شده و همه رو خوب دادین! آفرین دختر خوب. امیدوارم در بقیه مراحل هم همیشه راضی باشید. خوبه که دوباره فرصت دارین و زود آپ می کنید. موفق و شاد باشی دوست خوبم.

[ بدون نام ] شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 11:07 ق.ظ

زهره شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 11:08 ق.ظ http://www.zohrehn.blogsky.com/

سلام
خوش به حالت که امتحاناتت تموم شد من آخر همین هفته تموم می کنم و اگه خدا بخواد جمعه دیگه میام خونه !

shirin شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 11:11 ق.ظ http://magic-dice.persianblog.com

نتیجه منفی!

وحید شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 11:27 ق.ظ http://asoon.blogsky.com

ممنون که بهم سر زدی
چند تا عکس دیگه هم دارم
می زنم تو وبلاگ

فرشاد شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 11:41 ق.ظ http://farshadonline.blogfa.com

ای هر روز آپدیت، ای بهترین، ای تاپ بلاگ، ای کارخانه مربا سازی، ای همه چی؛
شما لینک شدید
از نظرتون هم متشکریم
خداحافظ

yasaman شنبه 1 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 02:11 ب.ظ http://mehrabooni-sedaghat.blogfa.com

حاجیه جون اگه اجازه بدی لینکتو میزارم. منتظرم...

فرزند کویر یکشنبه 2 بهمن‌ماه سال 1384 ساعت 02:14 ق.ظ http://farzandekavir.blogfa.com

سلام...یه دنیا ممنون بابت آدرس.....خیلی کارم جلو افتاد...ممنونم......انشاالله جبران میکنم.....در ضمن از این لینک های روزانه که گذاشتی خیلی خوشم اومده ...مطلب پست قبلیت هم جالب بود....انشاالله هیمشه شاد و سالم باشی...خوشحال میشم بهم سر بزنی....خدا نگهدارت

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد